Koningsdag!

Door Sylvia van der Zande - 23 april 2019

Koningsdag 2019 komt dichterbij, de oranjekoorts slaat weer toe. Dat betekent dat veel mensen weer op zoek gaan naar oranje of rood/wit/blauw in hun kledingkast. Ik geef je graag inspiratie voor deze koninklijke dag, zodat jij straks staat te shinen op dit feest.

Afbeelding ter inspiratie: Jane Lushka

Het is bijna zo ver en dan loop je weer over de vrijmarkt, sta je in je festival outfit in de openlucht of geniet je met een drankje in je hand in de feesttent. Op dagen als Koningsdag heerst er een groot saamhorigheidsgevoel. En dat is mooi! We genieten van een typisch Nederlands feest en zijn in dezelfde kleuren gekleed.

Afbeelding ter inspiratie: Monari
Afbeelding ter inspiratie: Jane Lushka
Afbeelding ter inspiratie: Tramontana
 
In dezelfde kleuren gekleed gaan (oranje, rood, wit, blauw) kan op verschillende manieren. Hier volgen wat voorbeelden van hoe je gekleed zou kunnen gaan:

• Draag een oranje T-shirt, top, blouse (Esprit en Maison Scotch) broek of jurk.
• Kies eens voor een oranje pak van bijv. Alix the Label of Mos Mosh. Ook voor de heren is er in onze winkel speciaal ter gelegenheid van Koningsdag een pak. Namelijk één van Opposuits.
• Hou je niet van oranje of is oranje niet jouw kleur, ga dan in het rood/wit/blauw gekleed. Draag een truitje met deze kleurencombinatie bijv. van Esprit of ga voor een jurkje of broek van Jane Lushka. Je ziet veel rood/wit/blauw in de collecties van: Opus, Freequent en Taifun.
• Rood/wit/blauw kun je prima combineren door bijv. een rode blazer met een wit shirt te dragen op een blauwe jeans.
• Draag de kleur koningsblauw. In deze kleur hebben we in de winkel een jumpsuit en prachtig jurkje van Sisterspoint
• Wil je niet te opvallend gekleed gaan met Koningsdag? Dan kun je kiezen voor een kleuraccent. Met een sjaal, tas, haaraccessoire van My Jewellery, zonnebril, sieraden of schoenen kun je er al koningdagproof uit zien. Voor de heren kan er gekozen worden voor een stropdas of strikje in de juiste kleur.
• En last but not least voor de dames die er van houden: geef je nagels een koningsdagkleurtje.Ik hoop dat ik jullie met deze blog heb geïnspireerd. Veel plezier op Koningsdag!

Leve de Koning!