Truien & Sweaters

Door Sylvia van der Zande - 08 november 2018

Wat is er nu lekkerder dan een heerlijk warme trui of sweater deze winter? Ze zijn er in vele soorten. Wat zijn de trends op dit gebied? En wat de absolute musthaves? Ik ga het je vertellen, zodat jij straks hip de winter door kan.

 
Nu de bladeren van de bomen vallen en de tempratuur daalt, ben je vast alweer op zoek gegaan naar een trui in je garderobe. Er is dit seizoen veel keus in truien en sweaters. Qua modellen, lengtes kleuren en prints gaan we van alles zien. Dit wordt een fantasievol, kleurrijk en bovenal warm seizoen.

Scandinavische patronen
Truien met patronen alsof ze zo uit een Scandinavisch land afkomstig zijn.

De sportieve trui/sweater
We zien bij sportieve merken de hoodie (de trui met capuchon). Sportieve invloeden zien we ook terug in de strepen die op de mouw geplaatst zijn. Op sommige sweaters staat een gekleurde tekstopdruk of merklogo. We zien in de truien opvallende kleuren als: groen, (oker)geel, fuchsia en rood.

Oversized
De truien van nu zijn bijna niet getailleerd maar groot. Het zijn truien om heerlijk in weg te kruipen (op de bank tijdens een avondje Netflix!). Neem één maatje groter voor een extra oversized effect.

Afbeelding ter inspiratie: Loavies
Afbeelding ter inspiratie: Summum
Afbeelding ter inspiratie: Summum

Knitwear
Knitwear speelt een belangrijke rol. Je zou bijna denken dat de truien met kabels en patronen zo door oma zelf gebreid zijn. Toch heeft de knitwear van nu een andere look, omdat de modellen van nu er chiquer en stijvoller uitzien en soms ook anders gecombineerd worden.

Veel truien zijn gemaakt van wol. Dat is natuurlijk lekker warm in het dragen. Maar niet iedereen kan tegen wol. Een goed alternatief is dan de trui van kasjmier. Kasjmier heeft een luxe uitstraling, draagt warm in de winter en koel in de zomer. Het is een trui die je het hele jaar aan kan en die bovendien heerlijk zacht aan voelt. Een perfecte basic dus.

YAYA | Flared mouw
YAYA | Gestreepte trui
Catwalk Junkie | Panterafbeelding
 
De flared mouw/opbollende mouw.
Dit seizoen zien we veel uitlopende mouwen. Soms met linten eraan als versiering. De trui met de opbollende mouw is een nieuwkomer in de collecties van deze winter. En een absolute musthave!
 
De gestreepte trui
Altijd een streepje voor in deze trui die ook dit seizoen onmisbaar is!

Opvallende details zijn:
Parelknoopjes, dierenprint, panterafbeelding, pluizige truien en de A-lijn model trui.

Ik hoop dat je weer genoeg inspiratie hebt opgedaan. Tussen al deze verschillende truien zit vast een trui die bij jouw past. Ben je nieuwsgierig geworden. Kom dan gerust even langs.