Wat trek je aan op een bruiloft?

Door Sylvia van der Zande - 29 juni 2021
Leuk, je heb een uitnodiging ontvangen voor een bruiloft, maar wat trek je aan als moeder van de bruid/bruidegom? Wat is geschikt om als dag gast te dragen? Hoe zie jij er stralend uit op deze bijzondere dag?

Of nu je ‘moeder van’ bent of dag gast, je wilt geen stijlflater slaan tijdens een bruiloft! Geen zorgen, dat zal niet gebeuren met mijn handige tips.Outfit voor moeder van de bruid/bruidegom bij Konijnendijk Mode

Als moeder van, is het belangrijk dat je rekening houdt met een paar ongeschreven regels die gelden voor een bruiloft:
  1. Andere dames als de bruid mogen niet in de kleur wit gekleed gaan naar de bruiloft.

  2. De bruid is op deze dag het stralende middelpunt. Probeer dat met je outfit niet te overschaduwen.

  3. Als er bruidsmeisjes op de bruiloft aanwezig zijn, dan draag je als moeder niet dezelfde kleur als de jurk van de meisjes.

  4. Kies liever geen zwart als moeder van de bruid/bruidegom. Dit is namelijk geen goede kleur voor een feestelijke bruiloft.

   

Kies voor een outfit die past bij jouw stijl

Kies een outfit waar jij je fijn in voelt op deze dag. Het is leuk om te kiezen voor iets dat buiten je comfortzone valt. Toch is het belangrijk om ook dichtbij jezelf te blijven, dan straal je het meest. Hou jij meer van een mooi pak of een jumpsuit in plaats van een jurk? Ga daar dan voor en combineer het met een mooie top eronder. Prachtige accessoires erbij en je bent ready to go.

De jurken van het merk Ana Alcazar zijn een stuk voor stuk mooi om te zien. Dit komt door de stoffen  die hiervoor gebruikt worden. De jurken zijn mooi door hun eenvoud, gekleed en toch makkelijk door te combineren. Kortom een jurk waar je veel plezier van gaat hebben.

Ana Alcazar heeft naast gekleurde print jurken ook een wijdvallende pantalon met print, combineer deze met een stijlvolle top en je bent ready to go voor het bruiloftsfeest.

Kies de juiste kleur

Ieder persoon heeft kleuren die hem of haar heel goed staan. Om te weten welke kleuren jouw het meest flateren kan een kleurenanalyse een handig hulpmiddel zijn. Door dit te weten, doe je bijna geen miskopen meer. Over kleur gesproken: in de feestcollectie van Konijnendijk Mode zien we o.a.  donkerblauw, rood en lichtblauw.

Draag een outfit die past bij je lichaamsvorm

Ieder lichaam is anders. Door kleding te dragen die goed bij je lichaamsvorm past kun je jouw pluspunten extra benadrukken. Als je klein bent kun je bijvoorbeeld de roklengte iets korter kiezen. Dat geeft je extra lengte. Let wel op dat de lengte niet te kort wordt! Net boven de knie is netjes. Koop je jurk mooi passend. Twijfel je of dat deze perfect zit. Laat je dan adviseren door één van onze modeadviseurs. Indien nodig kunnen we kleding laten vermaken zodat het precies passend is.

Koop een outfit die bestaat uit meerdere laagjes

Dit kan een jasje of vestje zijn maar ook een mooie voile sjaal. De merken Vera Mont, Batida en No One Else hebben mooie bijpassende jasjes.

Koop een zomerpanty, zeker als je nog geen bruine benen hebt

De panty Sun van Falke is ideaal voor een perfecte teint van de benen en is ook zonder teen te koop, handig als je een open schoentje draagt. Tip: koop een reserve panty erbij, want een ongelukje met een panty kan in een klein hoekje zitten.

Als dag gast heb je een uitgebreide keus bij wat je aan kan

Houd wel rekening met de dresscode als deze op de uitnodiging vermeld staat. Wil je meer weten over dresscodes? Lees dan de blog die ik daarover geschreven heb.
  1. Het 2-delig pak. Wil je iets anders als een jurk kies dan voor een prachtig 2-delig pak. Met een vrouwelijke top eronder, de juiste accessoires en een paar mooie schoenen maak je je outfit helemaal af.

  2. Ook een jumpsuit is een goede optie voor een bruiloft. Wij hebben ze o.a. van de merken: Freequent en Vera Mont.

  3. Een tijdloze en strijkvrije jurk passend bij elk vrouwelijk silhouet is voor iedere vrouw een ware aanwinst in de garderobekast. Het merk La Dress maakt met haar jurken die deze eigenschappen hebben heel veel vrouwen blij. Over de ontwerpen is goed nagedacht. De jurken zijn comfortabel en ook na een speciale gelegenheid goed door te dragen. Daarnaast heeft La Dress een prachtige rok met gekleurde print in de collectie, erg leuk met de bijpassende top erbij.

  4. De maxidress die we deze zomer veel zien is zeer geschikt voor een bruiloft. Een mooi voorbeeld hiervan is de taupe kleurige jurk van Gustav. In dezelfde kleur is ook een leren riem verkrijgbaar.Feestelijke looks voor mannen bij Konijnendijk Mode

Ook voor de man is er een ruime keus in pakken met prachtige overhemden en eventueel een stropdas of strik. Ben je als man op zoek naar iets speciaals? Laat dan een kostuum op maat maken. Geen man is immers gelijk en ieder heeft zijn eigen wensen. Een kostuum op maat heb je bij Konijnendijk Mode al vanaf €449,95.

Ik hoop dat je weer geïnspireerd bent door deze blog. Kom gezellig langs bij Konijnendijk Mode dan kan ik je verschillende kledingcombinaties laten zien.

Hopelijk tot snel!