Damespakken

Door Sylvia van der Zande - 09 oktober 2018

Dat een pak alleen door mannen wordt gedragen is gelukkig al lang passé. Het damespak is populair in modeland. In deze blog lees je hoe je het damespak dit seizoen draagt.

Afbeelding: Loavies

Om er professioneel uit te zien, om meer autoriteit uit te stralen, om goed over te komen tijdens een sollicitatie. Er zijn genoeg redenen waarom mensen graag een pak dragen. Het damespak is erg veelzijdig en wordt niet alleen zakelijk maar ook casual gecombineerd. Met een shirt en sneakers maak je er meteen een sportieve look van. Feestelijk voor bijvoorbeeld een bruiloft kan natuurlijk ook. Draag je damespak met een mooie top, high heels en een prachtige clutch. Met accessoires maak je deze look helemaal af. Hoe vrouwelijk is dat?

Het damespak is verkrijgbaar in verschillende modische kleuren. Vorig seizoen zagen we nog veel pasteltinten. Dit seizoen zijn de modekleuren: rood, bruin, donkerblauw, donkergroen en antraciet. Maar wie denkt dat we dit najaar alleen effen pakken dragen heeft het mis. Dit seizoen zien we veel prints. Met klassiekers als: de ruit en de krijtstreep. Het krijtstreepje zien we zelfs in een hippe flared pijp broek van Catwalk Junkie terugkomen
 
Afbeelding: YAYA
 

Ook zijn de bloemen-en dierenprints geen uitzondering. Zie hieronder bijvoorbeeld het pak van Expresso in luipaardenprint!
Afbeelding: Expresso

Met een damesjasje aan moet je er natuurlijk niet uit zien als een plank. Kies daarom wat bij je past. Modieus of klassiek, casual of zakelijk, double breasted of niet, het kan allemaal. 

• Een goed gekozen recht vallend jasje kan de zwakkere punten van het lichaam verdoezelen.
• Een getailleerd jasje kan juist de pluspunten accentueren of daar waar nodig is de aandacht verleggen.
• Een blazer kan natuurlijk ook los gedragen worden op een jeans of sportieve broek. 

Zo, ik hoop dat ik je met deze blog weer nieuwe inspiratie heb gegeven.
 
Dus dames laat je jurk dit seizoen eens in de kast hangen als je naar een feestje gaat en kies voor de afwisseling een mooi pak uit. Ben jij meer het zakelijke type, draag het pak dan eens casual. Hoe je het pak ook mixt and matcht, het pak kan je helpen om je krachtig te presenteren.