Naar boven

Verbouwingsblog
Bij Konijnendijk Mode staat er een druk, spannend maar vooral leuk jaar voor de deur… WIJ GAAN NAMELIJK UITBEREIDEN! Vanaf januari 2024 start de uitbreiding en de verwachting is rond februari 2025 klaar te zijn. Onze maandelijkse updates nemen je stap voor stap mee in het proces, zodat ook jij op de hoogte blijven van al deze mooie veranderingen.
 
                                                       
 
Mei '24

De heipalen zijn geslagen en van Brakel Bouw kan nu officieel beginnen met het maken van de bekisting voor de fundering. Bekisting, of funderingsbekisting, is een vorm of mal waarin beton wordt gestort. Het doel is om beton en wapening op hun plaats te houden tijdens het storten en uitharden. De bekisting staat en het staal van de fundering is gevlochten. De mannen van Brakel Bouw zijn door weer en wind aan de slag gegaan om alles op tijd af te krijgen. Beton is vandaag gestort en de volledige fundering is klaar. Dit wordt de basis van onze nieuwe winkelvloer. De fundering moet nu twee weken uitharden voordat de vloer gelegd kan worden.  


April '24 

De bewegwijzeringsborden zijn geplaatst vanaf de snelweg naar het bouwterrein om de aanvoer van goederen goed te laten verlopen. Ook de bouwketen zijn geplaatst op het bouwterrein, zodat de mannen van 'Brakel Bouw' nu echt aan de slag kunnen met de casco bouw van het nieuwe pand. De heipalen zijn afgelopen donderdag de grond in geslagen en dit hebben wij gevierd met het Konijnendijk Team.

 
Maart '24

Het oude gemeentehuis is volledig gesloopt en alle puinresten zijn afgevoerd. De stofwanden zijn door de gehele winkel, magazijnen en kantine geplaatst om een afscheiding te creëren en de zijkant van het bestaande pand afgebroken kan worden. Inmiddels is de volledige zijkant van het pand afgebroken, nu kan de ruwbouw van het nieuwe pand tegen de winkel aangebouwd worden. Ook zijn er al voorbereidingen om het bouwterrein in te richten getroffen.

 
//assets.nextchapter-ecommerce.com/Media/94oilces/105937-13403_Blog__Blok__(8).jpg
 
Februari '24

Het grondonderzoek is positief en bevat dus geen grondvervuilingen, dit betekent groen licht voor de bouw! Inmiddels is er een bouwbord geplaatst op het bouwterrein en het sonderen is geregeld. Deze maand beginnen we ook met het plaatsen van de stofschotten als afscheidingswand in de winkel, zodat de zijkant afgebroken kan gaan worden.

 
 
Januari '24

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Januari betekende de aftrap van onze grote verbouwing. Zo zijn we begonnen met het afzetten van de parkeerplaats om hier het bouwterrein van te maken. De tweede stap was het verwijderen van het asbest uit het oude gemeentehuis. Zodra dit allemaal is geregeld, kunnen we beginnen met de sloop van het oude gemeentehuis door Van Groningen.