Kant, velours en glitters!

Door Sylvia van der Zande - 06 december 2018

De maand december staat in het teken van feest. Weet jij al wat je aandoet met de feestdagen? Ik geef je graag wat inspiratie, zodat jij straks op dát feestje met jouw outfit de show steelt!
 
Nadat je interieur er al aardig kerstproof bij staat, is het nu de beurt aan je kerstoutfit. Hoe zie jij er tijdens de kerst van 2018 uit? Je kan natuurlijk aan het kerstdiner verschijnen in je Little black dress. Maar ook als je liever geen jurk draagt zijn er genoeg andere feestelijke alternatieven.

Je outfit een feestelijke touch geven kan door gebruik te maken van verschillende stoffen. Al zou je bijvoorbeeld in één kleur zwart gekleed gaan, dan maak je je outfit spannender door verschillende structuren van materialen te mixen.

Wat we op dit moment veel zien is: kant, velours en glitters. Ik wil je hier graag meer over vertellen!

Afbeelding ter inspiratie: Freequent | Kant
Afbeelding ter inspiratie: Vero Moda | Glitters
Afbeelding ter inspiratie: Freequent | Velours
 
Kant 
Door kant in je outfit te mixen krijg je meteen een vrouwelijk effect. Je kan hierbij denken aan een kanten truitje of top op een pantalon of rokje. Wil je een stoerder alternatief? Ga dan voor een lederen broek met een hemdje (met een kanten randje) en een mooi vest. Liever een jurkje van kant? Dat kan natuurlijk ook.
 

 
 
Velours
Velours (ook wel velvet genoemd) is echt één van de trends van dit jaar. De stof oogt rijk en voelt heerlijk zacht aan. Velours zien we in blazers, jurkjes, hemdjes, truitjes en leggings maar ook in details om een kledingstuk net iets luxer af te werken. Als je dan zo’n prachtig kledingstuk hebt, is het handig om te weten hoe je met deze gevoelige stof omgaat.


• Strijk je velourse kledingstuk nooit. Als er kreukels in je velourse kledingstuk zit, kun je deze het beste ophangen als je aan het douchen bent. Zo stoom je als het ware de blazer en blijft de stof mooi zonder kreukels!
• Lees voor het wassen het label. Meestal staat in het label hoe je jouw velvet kledingstuk kunt wassen. Is dat echter niet het geval, dan zou ik adviseren om het kledingstuk met de hand te wassen. Als je het water dat overblijft uit de kleding wilt halen, ga dan niet wringen. Maar druk zachtjes op het kledingstuk en hang het daarna op

Afbeelding ter inspiratie: Vero Moda

Glitters
Glitters zien we eigenlijk iedere decembermaand wel terug komen. Het geeft een kledingstuk direct een feestelijke uitstraling! Combineer een glitterjurkje met een lakschoen of mooie pump. Wil je het liever iets subtieler houden? Ga dan voor een glitter top op een pantalon of voor een kledingstuk waarin glitters als detail verwerkt zijn. Bijvoorbeeld in een bies van een pantalon zoals te zien in de pantalon van het merk Tramontana.

Wil jij de verschillende stoffen zelf ervaren? Kom dan langs in onze winkel die helemaal omgetoverd is in kerstsfeer!