Hoe combineer je duurzaamheid én kleding?

Door Sylvia van der Zande - 28 februari 2022
In deze blog vertellen wij jou hoe jij duurzaam bezig kan zijn op het gebied van kleding.

Hierbij drie verschillende manieren hoe jij duurzaam bezig kan zijn met kleding:

  1. Ga voor duurzame stoffen. Denk hierbij aan biologisch katoen of kledingstukken die gerecycled zijn van bijvoorbeeld petflessen.
  2. Koop mooie basisstukken. Deze kan je elk seizoen erbij pakken en eindeloos combineren. Zo doe je langer met een kledingstuk en dit is minder vervuilend voor het milieu.
  3. Huur kleding of koop pareltjes bij een vintage winkel.

Bij Konijnendijk Mode verkopen we verschillende duurzame merken. Hierbij een aantal merken:10-Days

Met de kleding van 10-Days creëer je in een handomdraai een casual look. Je weet wel, een look die ideaal is om aan te hebben op je vrije dag, tijdens een wandeling of als je aan het chillen bent op de bank. Ook is veel kleding van 10-Days genderneutraal.

10-Days zet zich in voor een duurzamere wereld. Ze geloven in kleding die op een duurzame manier gemaakt is en eindeloos gecombineerd kan worden. De collecties zijn tijdloos en van hoge kwaliteit. De materialen die worden gebruikt zijn duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd op plekken waar de arbeidsomstandigheden en het welzijn van dieren hoog in het vaandel staan.

Fabienne Chapot

Met de kleurrijke kleding van Fabienne Chapot val je direct op. Wist je dat sommige kleding van Fabienne Chapot van gerecycled polyester is gemaakt? Je kunt op het etiket precies zien hoeveel petflessen er gebruikt zijn voor jouw kledingstuk.Tommy Jeans

Het sportieve Tommy Jeans heeft ook een stempel gezet op duurzaamheid.

·         Er wordt zo min mogelijk koolstof en water-footprints gebruikt bij het produceren van kleding.

·         De eerste 100% gerecyclede jeans van Tommy Jeans is een feit.

·         In de nieuwe collecties wordt gebruik gemaakt van hennep. Hennep groeit door regenwater en heeft geen hulp nodig van pesticiden waardoor de bodem gezond blijft.

·         Tijdens het maken van kleding wordt er zo min mogelijk weggegooid.

Alchemist

Vanaf dit seizoen hangt het duurzame merk Alchemist bij ons in de winkel. De missie van Alchemist is om luxe fashion te combineren met een eerlijke lifestyle. De collecties zijn speciaal ontworpen om alle seizoenen van het jaar te kunnen dragen en zijn gemaakt van duurzame materialen.

Vero Moda

Vero Moda heeft een duurzame kledinglijn, Aware by Vero Moda. De stoffen van deze lijn zijn helemaal gemaakt van gerecyclede materialen. In onze winkel vindt je o.a. t-shirts van Aware by Vero Moda.

Naast deze merken zijn er meerdere merken die biologische katoen in hun collecties hebben opgenomen. Een voorbeelden hiervan zijn o.a. Esprit en Opus.

 

Wat zijn goede basics: 

In ons Grand Café The Ritz doen wij ook aan duurzaamheid.

Heb je onze lekkere vegatarische gerechten al geprobeerd?