Het bruiloft seizoen staat voor de deur! Wat trek je aan of juist niet?

Door Rosa Pouwe - 09 april 2024
De do’s en don’ts met een bruiloft

Aankomende tijd hangt er steeds meer liefde en romantiek in de lucht, want het bruiloft seizoen staat namelijk voor de deur! Of je nu binnenkort zelf het ja-woord geeft, een vriend of familielid gaat trouwen of gewoon geniet van de feestelijke sfeer, één ding is zeker: ook jij moet stralen als gast tijdens een bruiloft! Bij een bruiloft gelden altijd wel bepaalde regels wat je juist wel of niet moet doen of moet aantrekken. In deze blog zorgen we ervoor dat je helemaal voorbereid naar een bruiloft kan!

 
Ongeschreven regels

Natuurlijk zijn er allereerst altijd ongeschreven maar wel belangrijke regels bij een bruiloft. Bij elke soort bruiloft is het wel zo netjes om even rekening te houden met de volgende punten:

 Dresscode, er is een kans aanwezig dat er in de uitnodiging een dresscode            vermeld is. Het is belangrijk dat je   je daar aan houdt, het staat er tenslotte niet voor niks!
Concurreer nooit met de bruid, dit is een dag waar ze al heel lang naar uitkijkt dus verpest het niet! Vermijd witte kleding op een bruiloft.
Accessoires: de juiste accessoires maken de outfit. Kies daarom voor mooie schoenen, sieraden en een tas/clutch passend bij de outfit.
Locatie: pas je kleding aan op de locatie. Is de bruiloft op een buiten locatie zoals bijvoorbeeld op het strand? Kleed je dan iets luchtiger.
Daggast of avondgast: belangrijk om te weten, zo kan jij je kleding daarop aanpassen.

 
Als we dan kijken naar de dresscodes tijdens het bruiloft seizoen en de trends van 2024, dan hebben we een aantal tips voor je.
 
Pastels

Een pastel thema bruiloft is het toppunt van romantiek en verfijning. De zachte kleuren creëren een dromerige sfeer die perfect aansluit bij de feestelijke dag. Pastelkleuren omvatten zachte tinten zoals lichtroze, babyblauw, mintgroen, lavendel, perzik en crème. Denk bij dit thema aan een mooie jurk van Josephine & Co of een beige jumpsuit van Freebird die je afmaakt met kleurrijke accessoires.

 
Cocktail

Met een cocktail dresscode mag je als gast voor feestelijk en chique gaan, zonder formeel te zijn. Voor mannen betekent dit een pak in een wat lichtere kleur, zoals lichtgrijs of beige van het merk Club of Gents. Vrouwen kunnen kiezen voor een elegante cocktailjurk of een stijlvolle jumpsuit, gecombineerd met mooie accessoires.

 
Casual chic

Bij de dresscode casual chic kunnen gasten zich wat meer ontspannen kleden, maar nog steeds met een stijlvolle uitstraling. Vrouwen kunnen gaan voor een zomerse jurk of een prachtige met rok met mooi vallende top, de collectie van Roberto Sarto is perfect. Als man kun je denken aan een nette chino van Vanguard, gecombineerd met een overhemd van Harper.

 
Natuurlijk is het belangrijk om de dresscode te respecteren, maar vergeet niet dat het ook een kans is om jouw persoonlijke stijl te laten zien. Als gast op een bruiloft mag je juist uitpakken en experimenteren met verschillende outfits om te ontdekken wat het beste bij je past. Het kiezen van de perfecte outfit voor zo'n speciale gelegenheid kan een geweldige kans zijn om uit je comfortzone te stappen en te stralen in iets nieuws. Maar het allerbelangrijkste blijft dat je op deze dag iets draagt waar jij je fijn in voelt! Bij Konijnendijk Mode snappen we dat het lastig kan zijn om de perfecte outfit te zoeken, daarom staan onze stylisten voor je klaar om te helpen!

Dus, kom langs bij Konijnendijk Mode en laat ons je helpen om de perfecte outfit te vinden voor het aankomende bruiloft seizoen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen iets prachtigs te creëren!