Welke modetrends ga jij dit voorjaar dragen?

Door Sylvia van der Zande - 20 januari 2023


Rood is de kleur van liefde


We zien veel verschillende kleuren in het voorjaar maar rood is de kleur waar we dit jaar echt niet omheen kunnen. Steeds meer modehuizen zetten deze kleur in de spotlight op hun catwalk. Zo was deze passievolle kleur al te zien bij: Gucci, Givency en Prada.

Meer over andere populaire voorjaarskleuren lees je in één van mijn volgende blogs.

Denim op denim

Spijker op spijker, je houdt ervan of niet. Celebs als Dua Lipa en Bella Hadid brachten denim op denim weer onder de aandacht. Deze typische jaren 90 trend is nu officieel weer terug van weggeweest. And we love it!

Metalics met in de hoofdrol goud

Wil je wat extra glans geven aan het voorjaar dan zit je met metallic helemaal goed. Goud is onder de metallics de kleur die het meest gespot is in het straatbeeld.  Kies je voor goud in je outfit dan ben je helemaal ready to shine!

Een tierelantijntje hier, een tierelantijntje daar.

Met ruches en franjes steel je de show in de lente. Deze opvallende details zorgen ervoor dat een outfit niet saai oogt maar juist iets extra’s heeft. Extra vrouwelijk en zeer geschikt in een outfit voor een avondje uit.

Kant

Deze trend was al populair in de 00’s  (zero’s) Stiekem kunnen we niet genoeg krijgen van deze sexy stof die ook nog eens luchtig draagt in de lente/zomer.

Colourblocking

Eén van de nieuwste trends: colourblocking, maar wat is het nou eigenlijk? Colourblocking betekent simpelweg het gebruik van verschillende blokken kleuren in je kleding. Een mix van pasteltinten met donkere kleuren of juist neonkleuren met lichte tinten, niks is te gek. Colourblocking verwerken in je outfit is helemaal niet moeilijk, zolang er maar een groot contrast is. 

Meer weten over colourblocking? Lees hier de nieuwste blog over colourblocking.

Kort samengevat:

Rood is de modekleur van voorjaar/zomer 2023

Denim op denim is leuk voor een casual look

Goud is het populairst onder de metalics

Ruches en franjes zijn vrouwelijk en leuk voor een avondoutfit.

Kant is een luchtige sexy stof die terug van weggeweest is.

Colour blocking, één van de nieuwste trends van nu.


De nieuwe collectie begint nu binnen te komen. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij van deze trends al in de winkel hebben? Kom dan gerust een kijkje nemen. Zie ik je binnenkort?

Een stijlvolle groet,

Sylvia