Met colour blocking geef je dit seizoen meer!

Door Sylvia van der Zande - 31 januari 2023


Wat is colour blocking?


In mijn vorige blog vertelde ik al iets over colour blocking. Als je verschillende (fel )gekleurde kleding in grote vlakken met elkaar in één outfit combineert dan colour block je. Denk bijvoorbeeld aan een paarse trui op een oranje pantalon met daaronder paarse sneakers. Deze combi lijkt misschien heftig. Maar met colour blocking heb je ontzettend veel mogelijkheden. Zolang je er maar voor zorgt dat het totaalplaatje klopt en het oogt als een geheel.

Verschillende manieren om te colour blocken:

De monochrome kleurencombi

Je gebruikt de kleuren in je outfit op een ton-sur-ton manier en voegt als eyecatcher een contrasterende kleur in een accessoire of schoen toe. Je kunt deze kleur ook terug laten komen in je make-up of nagellak. Een voorbeeld van een monochrome kleurencombi kan zijn: Een lichtblauw pak met daaronder een kobalt blauwe blouse met daarbij rode pumps, rode nagelak en rode lipstick.

Colour blocking als je klein bent

Als je lang bent kun je helemaal los gaan met de colour blocking trend. Colour blocking kan er voor zorgen dat je kleiner lijkt. Ben je klein? Dan wil je dat natuurlijk voorkomen. Dat doe je door de outfit zoveel mogelijk in één kleur te kiezen. Maar voeg je wel een felle kleur toe als accent. Met colour blocking block je echt je outfit, waardoor de verticale lijn van je lichaam wordt doorbroken. Een jumpsuit of jurk met daar overheen een blazer of jack in een contrasterende kleur kan, als je klein bent, een perfecte optie zijn. Als je aan het colour blocken bent is het leuk om all the way te gaan en je schoenen in een andere kleur te kiezen als je broek of rok. Als je echter langer wilt lijken kun je beter de schoen in dezelfde kleur dragen als je onderstuk.

Combineer met Prints

Met prints in je outfit kun je de aandacht weghalen van mogelijke probleemzones van je lichaam. Houd je outfit rustig door met een effen kledingstuk af te stylen.


De stylish outfit met lef

Mix meerdere kleuren met elkaar maar let er wel op dat de outfit niet vloekt. Kies bijvoorbeeld voor pasteltinten gecombineerd met een primaire kleur. Kies voor gladde en glanzende stoffen als je wilt dat je outfit luxe uitstraalt.
Mix met neutrale en basic kleuren

Felle kleuren zijn ideaal om te mixen met beige, zwart of wit. Dit maakt een outfit minder saai en door de juiste kleuren te gebruiken bij jouw gezicht ga je ook nog eens extra stralen.
Je kunt ook een zwart pak met een felgekleurde roze krijtstreep erin combineren met een felroze top eronder. Zo krijg je eenheid in je outfit.

Kort samengevat:
  • Je kunt colour blocken op veel verschillende manieren;

  • De monochrome combi is een rustigere optie van colour blocking;

  • Je kunt ook colour blocken als je klein bent;

  • Met prints in colour blocking verberg je eventuele probleemzones;

  • Er stylisch uitzien met colour blocking, het kan;

  • Basic items worden minder saai door een felle kleur toe te voegen.

De outfits in deze blog zijn: 
Hoofdfoto links:
✘ Jurk €159,95 Due Amanti
✘ Jasje €219,95 Ibana
✘ Tas €34,95 Baggyshop
✘ Schoenen €49,99 Only

Hoofdfoto rechts: 
✘ Blazer €69,95 Free/quent
✘ Blouse €49,95 Free/quent
Broek €79,99 Geisha
✘ Schoenen €179,95 Via Vai
✘ Tas €104,95 Baggyshop

Tussenfoto:
✘ Blazer €199,95 Mos Mosh
✘ Broek €139,95 Mos Mosh
✘ Top €16,99 Only
✘ Tas €34,95 Baggyshop
✘ Schoenen €179,95 Via Vai

In de winkel komen nu veel trendkleuren binnen die perfect zijn om te colour blocken. Kom langs in de winkel en vraag advies aan één van onze stylisten. Of neem alvast een kijkje in onze webshop. Zie ik je binnenkort?

Stijlvolle groet,

Sylvia