De nieuwste trends!

Door Sylvia van der Zande - 31 augustus 2020


 De nieuwste Trends

Het nieuwe modeseizoen staat weer voor de deur. Wat zijn de nieuwste trends? En wat worden de nieuwe modekleuren voor najaar/winter 2020? Ik ga het je vertellen in deze blog.

Nu het buiten kouder wordt krijg je wellicht zin om je garderobe weer te up-daten. Welke mode items mogen er blijven? En welke verdwijnen uit jouw garderobekast? Door te weten wat de belangrijkste trends voor dit najaar zijn kun jij betere keuzes maken hierin en zelf bepalen welke modetrends een goede aanvulling zijn op de items die je al hebt.

Hier volgen een aantal belangrijke trends:

Heel veel bruin
Zowel bij de heren als de damesmode zien we heel veel bruin. En dat is niet vreemd want bruin wordt dit seizoen gezien als het nieuwe zwart. Bruin combineert mooi met andere natuurtinten en staat prachtig met een felle accentkleur zoals geel en fuchsia.

 
Kleuren uit de natuur
Verschillende aarde en groen tinten vormen de basis van een groot deel van de collectie in de winkel. Deze kleuren combineren mooi samen. Combineer ze Ton sur ton, met een felle kleur of dierenprint.

Zakken
Omdat we als mens steeds vaker de natuur opzoeken hebben jasjes, blouses en broeken in natuurtinten vaak opgetikte zakken (Denk bijvoorbeeld aan de cargopants). Deze zakken zijn om spullen in mee te nemen tijdens een wandeling. Handig! Maar laten we niet vergeten dat het ook ontzettend stoer staat.

Tip: Kies je voor een broek of blouse met opgestikte zakken? kijk dan eerst even kritisch naar je figuur of dit model geschikt voor je is. Zijn de zakken goed geplaatst? of zitten ze op een plek waar ze een deel van je lichaam accentueren waar je juist niet de nadruk op wilt leggen? Vind je dit zelf moeilijk om te beoordelen vraag dan gerust één van onze stylisten om advies.

De powermouw
Wil je een real fashion statement maken? Richt je aandacht dan dit seizoen op de mouw. En dan bedoel ik niet zomaar een mouw maar de powermouw. Van een pofmouw tot een echte puff sleeve (de puff sleeve is een hele grote pofmouw die heel de arm bedekt) je vind het in onze winkel o.a. in de truien van modstrum Opus en Freequent, en in blouses en jurken van Summum.
Combineer je pofmouw-item met een eenvoudige broek of een medi rok en je zal shinen in jouw toplook!


Retrolook

Deze trend kenmerkt zich door de printen die doen denken aan vervlogen tijden. Vaak worden voor deze prints camel, zwart, groen, bordeaux en okergeel gebruikt. Ander details die bij deze trend horen zijn: de hoge halslijnen in blouses en een flair-of bootcut broek. Een ruitprint kan het retrogevoel nog extra versterken.

Ik hoop dat je weer genoeg inspiratie hebt gekregen na het lezen van deze blog. En welke trend spreekt jou het meest aan?