Streetwear

Door Sylvia van der Zande - 07 november 2019
Afbeelding: Konijnendijk Mode

Hoodies, ruiten en fashionitems met een hoog aaibaarheidsgehalte zijn onmisbare ingrediënten voor de Streetwearstyle van winter 2019/2020. Binnen de streetwearstyle zijn er 3 belangrijke trends: Fleamarket, Cosywear en Checks. Ik geef je uitleg hoe jij deze vertaalt naar jouw garderobekast, zodat jij straks op straat kan gaan shinen in je straat couture outfit.
Bij streetwear, ook wel de trends van de straat genoemd, zien we verrassende en gewaagde combinaties op de catwalks. Deze trends lijken misschien ver weg van wat jij in je kledingkast hebt hangen. Maar niets is minder waar. Ook jij kan deze trends dragen.

Hier volgen de 3 belangrijkste streetweartrends met combinatiemogelijkheden.


Fleamarket
Het modebeeld van deze trend lijkt nog het meeste op een bij elkaar geshopt geheel van de vlooienmarkt. De basis bestaat uit items met sportinvloeden zoals: een XL-hoodie, legging, een broek met scheuren of print en Dadsneakers (in de kleur zwart of wit). Als tussenlaag wordt er vaak gekozen voor een stoer T-shirt met een opdruk van graffiti, hardrock of woorden.

Om je Fleamarket set af te stylen wordt er gekozen voor een klassieke wollen jas. Als accessoires kan een sjaaltje met all-over print worden toegevoegd. 

Afbeelding ter inspiratie: Maison Scotch

Cosywear
Deze trend heeft een hele hoge aaibaarheidsfactor. Schapenvacht, fakefur, harige breisels en corduroy. Alles lijkt een zacht vachtje te krijgen. Binnen deze trend zien we spijker of corduroy jacks afgewerkt met bont. De buitenjacks hebben vaak een bontrandje rond de capuchon zoals bij de jassen van Superdry. De harige trui is opvallend vaak gespot als echte musthave. Bij ons in de winkel vind je harige truien van de merken: Tramontana, Opus en Catwalk Junkie.
Een harige trui kan prima gecombineerd worden op een jeans, chino (met streep) of gecoate broek maar ook op een lederen rokje.
De bontjas is er in fakefur of kan qua stof het uiterlijk van een soort schapenvacht hebben. Deze jas kan stoer gedragen worden over je jeans met sweater maar ook over een jurkje.

 


Afbeelding ter inspiratie: Maison Scotch

Checks 
Ruitjes hebben de hoofdrol bij deze trend. We zien als topper natuurlijk de Schotse ruit maar ook klassiekers als: prince-de-galles, vichyruitjes en pied-de-poule. De stoere houthakkersruit mag natuurlijk ook niet ontbreken. 
Ruiten kunnen gemixt worden in één outfit. Als je dit doet houd er dan wel rekening mee dat je een kleine ruit met een grotere combineert. Ook leuk bij een ruit is een shiny blouse. Een sweater of gebreide trui kan prima op een ruitbroek gedragen worden. Een lederen jack met t-shirt en ruitbroek kan ook. Het jack zorgt dan net even voor een wat pittigere touch in de outfit. Als accessoires kun je voor een tas of sjaal met ruit kiezen.

 
Zo, ik hoop dat je weer veel nieuwe inspiratie hebt opgedaan. Ik hoop je snel in de winkel te zien.
P.s. lees ook mijn vorige blog over dierenprints