Jouw persoonlijke stijl

17 november 2021
Welkom bij mijn tweede blog. In deze blog neem ik jullie mee naar mijn persoonlijke stijl en vertel ik hoe je die zelf kunt creëren. Voordat ik jullie meeneem naar mijn persoonlijke stijl vertel ik eerst even in het kort wat dit nou eigenlijk is.

Wat is een persoonlijke stijl?

Jouw persoonlijke stijl moet je zien als een handtekening van jezelf. Je kan jezelf hiervoor een aantal vragen stellen. Wat wil je uitstralen? Is dat bijvoorbeeld stoer, elegant, zakelijk of sportief. Welke subculturen spreken jou aan? Zoals: urban of de hippie cultuur. Welke tijd spreekt jou aan? Dit kunnen bijvoorbeeld de jaren '60, de oorlogstijd of de middeleeuwen zijn. Bedenk wat bij jouw persoonlijkheid past en zo kan jij aan de slag.

Wat is mijn persoonlijke stijl?

Mijn kledingkast bestaat uit goede basics en trendy items van dit seizoen. De kleuren die ik veel gebruik zijn: koele kleuren (zie vorige blog). Ik vind het leuk om mijn outfits af te stijlen met accessoires.

Mijn persoonlijke stijl is een combinatie van vier verschillende stijlen:

- Parisian Chique
- Klassiek
- Romantisch
- StreetwearParisian Chique is één van mijn favoriete stijlen, het is elegant, klassiek en trendy tegelijk. Deze stijl is voort gekomen vanuit de Franse modehuizen, denk hierbij aan Chanel, Yves Saint Laurent en Dior. Herken je de gouden knopen, de tweedstoffen en broches? Deze behoren allemaal tot Parisian Chique.

Je kan nooit genoeg klassiekers hebben in jouw kast. Deze zijn tijdloos en raken nooit uit de mode! Denk hierbij aan de little black dress, een camelkleurige trenchcoat, een blazer met een ruitje of een wijde pantalon. Bij deze stijl zie je veel neutrale kleuren zoals, zwart, camel, marineblauw, en roomwit.

Bij de romantische stijl denk ik gelijk aan elegantie en vrouwelijkheid. Er wordt veel gebruik gemaakt van zachte kleuren. Kant, tule en lurexstoffen zijn kenmerkend voor deze stijl. Op dit moment zien we veel pofmouwen en plissérokken.

Streetwear is een stijl die opkwam in de jaren '90. De stijl komt voort uit verschillende subculturen zoals hiphop, skate en surf. Oversized kleding is kenmerkend voor deze stijl. Ik vind het altijd leuk om mijn outfit een stoere touch te geven. Ik kies vaak voor een sneaker, een schakelketting, een oversized blazer of een stoere jeans.

Hoe creëer je deze zelf:

Als het goed is heb je jezelf net wat vragen gesteld. Doe research welke stijlen daarbij horen en zoek inspiratie bijvoorbeeld op Pinterest. Ga door je kast heen, kijk welke items hierbij passen en maak hiermee combinaties. Shop bij wat voor items je nog mist om jouw look compleet te maken. Voeg ze toe aan jouw outfit en zo heb jij je persoonlijke stijl gecreëerd! Op deze manier is het gemakkelijker voor jou om te shoppen en je persoonlijke stijl te omschrijven.

Nog even wat voorbeelden (zijn er natuurlijk nog veel meer):

- Rock-‘n-roll
- Minimalistisch
- Business
- Bohemian
- Country

Ik zie jullie bij mijn volgende blog!

Leonore