Hoe style je een oversized overhemd?

Door Sylvia van der Zande - 13 april 2021
Het oversized overhemd is een modeitem dat vaak als lastig te combineren wordt gezien. Dat hoeft natuurlijk niet. Ik vertel je in deze blog hoe je hem op een juiste manier kunt stylen.

Blouses zijn er in velen soorten. Zo heb je de getailleerde blouse, de broderie blouse, de blouse met pofmouw maar ook het stoere oversized overhemd. De blouse is zoals de naam al doet vermoeden een wijdvallende blouse waarvan het lijkt of deze zo uit de garderobekast van je vriend of man afkomstig is.

Bij Konijnendijk Mode hebben o.a. dit model blouse van Penn & Ink, Opus en Only.


8 stylingstips die te vinden zijn bij Konijnendijk Mode

  1. Draag het witte oversized overhemd op een jeans met daaronder een top met kant. Laat een paar knoopjes aan de bovenkant open zodat je het kantje kan zien. Style het geheel af met een witte (dad)sneaker voor een stoere en sexy look.
  2. Draag het witte oversized overhemd op een leren broek, pantalon of chino met daaroverheen een blazer voor een zakelijkere look. Kies een mooie pump, vrouwelijk laarsje of loafer erbij en je bent ready to go om naar een zakelijke afspraak te gaan.
  3. Heb je gekozen voor een geruite versie van het oversized overhemd? Dan is het mooi om de kleur van de broek die je erbij draagt hierop aan te passen. Is de ruit van de blouse bijvoorbeeld met zwart, khaki en wit. Kies dan ook een broek in één van die kleuren. Zo wordt de outfit een mooi geheel.
  4. Het geruite  oversized overhemd maak je stoerder door het open te dragen met daaronder een t-shirt met opdruk.
  5. Wil je de hagelwitte overhemdblouse stoerder dragen? Sla de mouwen dan een stukje om en stroop de mouwen vervolgens op door eraan te trekken vanaf de bovenkant van je arm. Zo blijft de mouw van de blouse makkelijker op zijn plaats zitten.
  6. Liever iets meer body in de blouse? Doe dan een puntje van de blouse aan de voorkant in de broek.
  7. Of draag de blouse aan de voorkant helemaal in de broek en pof de oversized overhemdblouse. De achterkant van de blouse mag je los laten hangen.
  8. De oversized overhemdblouse is ook fijn om mee te nemen naar het strand. Deze draagt heerlijk over je badpak of bikini. Als je er dan ook nog een Brigitte Bardot uitstraling aan wilt geven, knoop de blouse dan aan de onderkant een stukje open en maak van de slippen (de losse flappen die ontstaan aan de onderkant) een strik.


Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om zelf zo een veelzijdige blouse te komen passen? Maak dan snel een afspraak om langs te komen bij Konijnendijk Mode. Bestel je liever online? Ga dan naar onze webshop www.konijnendijkmode.nl