Fashion foundations: het geheim van stijlvolle basics

Door Rosa Pouwe - 29 januari 2024
 

Een zwarte blazer, een paar witte sneakers of je favoriete beige pantalon, iedereen heeft zo zijn eigen basics wel in de kast hangen. Maar laten we eerlijk zijn, benutten we wel echt alles wat deze basic items te bieden hebben? Met deze blog kom jij erachter wat jij kunt doen met de basics in jouw kast. Want achter die zwarte blazer schuilt niet alleen sierlijkheid, maar ook de kracht om zelfvertrouwen uit te stralen bij elke gelegenheid.


De basis van de perfecte garderobe 

Basic items in je kledingkast spelen een belangrijke rol in het creëren van een stijlvolle en veelzijdige kledingcollectie. Maar wat maakt een kledingstuk nou eigenlijk een ‘basic’?. Het zijn kledingstukken die de basis vormen van jouw garderobe en gemakkelijk te combineren zijn met andere kledingstukken om verschillende looks te creëren. Typische basics zijn neutraal van kleur, hebben een eenvoudig ontwerp en blijven vaak vrij van opvallende prints of details.

Enkelen voorbeelden van basics zijn:

·   Wit T-shirt: Een goed passend wit T-shirt is een klassiek voorbeeld van een basic. Het kan casual gedragen worden of als basis              dienen voor laagjes.
·   Spijkerbroek: Een eenvoudige, goed passende spijkerbroek is een tijdloos kledingstuk dat gemakkelijk te combineren is met                   verschillende tops en schoenen.
·   Blazer: Een blazer in een neutrale kleur kan zowel formeel als informeel worden gedragen. Het voegt een vleugje elegantie toe aan       verschillende outfits.
·   Zwarte sneakers: Comfortabele en stijlvolle zwarte sneakers kunnen zowel sportief als casual worden gedragen en zijn gemakkelijk       te combineren met verschillende kledingstijlen.

 
Basic or trendy?

Je zult je vast afvragen: wat zijn nou basics, wat is trending en welke kleuren zijn echt basis? Om te beginnen zijn natuurlijk zwart en wit echte basic kleuren, maar denk ook aan bijvoorbeeld de kleur beige. Het gebruik van deze basis kleuren  biedt niet alleen een tijdloze uitstraling maar ook een praktische veelzijdigheid. Neem als voorbeeld je favoriete zwarte blazer, die kun je combineren met een zwarte pantalon en een beige top, dit creëert een basic look. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een blazer met een trendy broek van de nieuwe collectie, je kunt alle kanten op met jouw basic items.

 
Elegante accenten

Accessoires zorgen voor de finishing touch van jou outfit en ze hebben de kracht om eenvoudige basics te transformeren tot opvallende looks. Stel je voor: een eenvoudig wit T-shirt wordt plotseling chic met de toevoeging van een statementketting of een paar opvallende oorbellen. Een zwarte blazer krijgt een vleugje persoonlijkheid met een kleurrijke sjaal of een stijlvolle broche. Voor dames kan een handtas of een zonnebril de look compleet maken, terwijl heren met een goede leren riem of een horloge net dat beetje extra stijl toevoegen aan hun minimalistische look.
 

 
Musthaves

We snappen dat het soms alsnog lastig is om bijvoorbeeld met een vakantie of met een dagje weg om de perfecte basics niet te vergeten. Wil je een uitgebreide lijst van musthaves voor zowel dames als heren zodat jij voortaan niks meer vergeet? Gebruik dan onze musthavelist voor dames- en herenbasics die je helpt bij het opbouwen van een stijlvolle en tijdloze collectie.