De trendkleur groen

Door Sylvia van der Zande - 15 november 2022


Verrassend veelzijdig

Mintgroen, grasgroen, mosgroen of flessengroen groen is er dit seizoen in vele tinten. Dat komt goed uit want zo is er altijd wel een kleur groen die bij je past. De kleur is verassend veelzijdig en is op verschillende manieren te combineren.

Lees verder hoe je dat kunt doen.

Zo groen als gras

Deze kleur groen is wel de meest opvallende dit seizoen. Je mixt hem moeiteloos met zwart, (off)white, grijs of bruin maar de echtedurfals onder ons colourblocken hem met paars, lila, felroze of oranje. De grasgroene kleur vinden we terug in de collecties van: Tramontana, Opus, Zoso en Harpers and Eve, Sisterspoint. De merken Sofie Schnoor en Freequent hebben mooie pakken in deze modekleur.

Bottlegreen

Flessengroen is een groentint die pure luxe uitstraalt. Je kunt die luxe extra benadrukken als je flessengroen draagt met zwart en vervolgens afstyled met goudkleurige accessoires. Wil je jouw look iets zachter van kleur maken? Mix flessengroen dan met mintgroen. Je komt deze donkere kleur groen in de winkel o.a. tegen bij de jumpsuits van Sisterspoint of de glanzende blouse en velvet broek van Claudia Sträter.

Mosgroen

Dit is de kleur groen die we veel in de natuur tegenkomen. Hij oogt minder opvallend maar is daardoor niet minder mooi. Mosgroen is perfect te mixen met bruin, beige, camel, zandtinten of rood en oranje. Kies jij een los item in deze natuurlijke kleur, bijvoorbeeld de mosgroene spencer van Josephine & Co? Of ga je liever voor het mosgroene pak van Ichi of In Shape dat ook los van elkaar makkelijk gemixt kan worden met andere kledingstukken uit jouw kledingkast.

Mintgroen

Mintgroen is een universele kleur,  iedereen kan hem dragen. Je combineert deze kleur moeiteloos met neutrale kleuren als: zwart, taupe, camel, grijs, beige of bruin. Houdt je meer van een verrassende kleurenmix dan mix je mintgroen met Blauw, paars, lila, of cranberry. Mintgroen vind je in de collecties van Nukus, Alchemist, Mos Mosh, en Pools.

Ton sur ton

Betekent letterlijk toon op toon. Als je je outfit in Ton sur ton kleuren draagt dan gebruik je verschillende tinten van één kleurenpalet. De outfit krijgt doordat de tinten weinig verschillen van kleur een rustige uitstraling. Dit kun je ook met groentinten doen.

Kies eerst een basiskleur uit en kies binnen deze kleur een donkerder item en een lichter item. Je kunt daarna bewust kijken welk lichaamsdeel je de donkere en lichte kleur geeft. Heb je ronde heupen en is je bovenlichaam smaller? neem dan voor het onderstuk een donkerdere kleur en kies voor bovenkleding een lichte kleur.

Groen als accent

Vind je de kleur groen mooi maar wil je geen hele outfit of een enkel kledingstuk in deze kleur? Style je outfit dan af met een accent in groen. Dat kan door te kiezen voor:

·        Een groene tas

·        Groene armbanden en oorbellen (bijv. van Biba)

·        Een trendy haarband

·        Door groen als kleur in een print.

Kort samengevat over de kleur groen:

    • De kleur groen is een absolute musthave voor najaar 2022
    • Groen is verrassend veelzijdig
    • Mintgroen is een kleur die bij iedereen staat
    • Met de kleur bottlegreen kun je je outfit een luxe uitstraling geven.
    • Groen is mooi om ton sur ton te dragen.

Hopelijk ben je door deze blog meer te weten gekomen over de modetrend groen en hoe je deze kunt dragen. Kom gerust langs in onze winkel waar onze stylisten je graag de collectie laten zien.