Naar boven

Historie

Konijnendijk Mode is een familiebedrijf dat al drie generaties lang met veel enthousiasme en passie wordt gerund door de familie Konijnendijk.

De grondlegger van Konijnendijk Mode is Paulus Arie Konijnendijk, de opa van de huidige eigenaren Paul en Marius Konijnendijk. Hij opent in 1937 een textielwinkel op Dorpsstraat 183 in Zuid-Beijerland.

Foto links: In het midden staat grondlegger Paulus Arie Konijnendijk. Helemaal rechts staat zijn opvolger en zoon Ad Konijnendijk
Foto rechts: De textielwinkel vanaf 1954

In 1954 koopt opa Konijnendijk de voormalige hervormde pastorie in Zuid-Beijerland en bouwt hij deze om tot winkel op Dorpsstraat 169. Ad Konijnendijk en Aart Konijnendijk-Bos, de ouders van Paul en Marius Konijnendijk, treden dan tot de firma toe en bouwen de winkel verder uit tot kleding- en woonwinkel.

Foto links: Familie Bos met links de echtgenote van Ad Konijnendijk, Aart Konijnendijk-Bos
Foto midden: De opening van de textielwinkel op de Dorpsstraat in 1954
Foto rechts: De textielwinkel op de Dorpsstraat vanaf 1984

In 1983 maakt Paul Konijnendijk zijn intrede in het bedrijf. In datzelfde jaar worden de textielwinkel en de woonwinkel gesplitst om de groei van de textielwinkel te bevorderen. Het jaar daarop wordt de textielwinkel omgebouwd tot modezaak en vanaf dat moment maakt Konijnendijk Mode een snelle groei door.

In 1987 treedt Tanny (de vrouw van Paul Konijnendijk) toe en in 1989 versterkt ook Marius Konijnendijk het team. Door de groei van de modezaak zijn ze genoodzaakt op zoek te gaan naar een andere locatie.

In 1991 opent er een volledig nieuw winkelpand van 500m2 aan de Gravin Sabinastraat 57. Ad en Aart Konijnendijk geven in 1994 het stokje over aan Paul, Tanny en Marius Konijnendijk. Hetzelfde jaar treedt Ellen (de vrouw van Marius) toe.

Foto links: Paul Konijnendijk in de zaak aan de Gravin Sabinastraat
Foto rechts: Marius en Paul Konijnendijk in de winkel

In 1998 wordt de winkel uitgebreid naar 1500m2 en groeit het team van 15 naar 30 medewerkers. Vijf jaar later wordt het naastgelegen pand van de Rabobank aangekocht. Maar daar blijft het niet bij. In maart 2007 worden de deuren geopend van een gloednieuwe winkel met een oppervlakte van 4000m2 en een eigen Grand café ‘The Ritz’ waar wel 80 klanten kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie of thee of een uitgebreide lunch. Het aantal medewerkers groeit naar 60 personen en Konijnendijk Mode wordt al snel bekend in de regio Rijnmond, noordwest Brabant en het noorden van Zeeland.

Foto links: Opening huidige modezaak aan de Gravin Sabinastraat in 2007
Foto rechts: Pand bij opening in 2007

In 2008 wordt ook het voormalig gemeentehuis van Zuid-Beijerland aangekocht. Dit pand wordt nu gebruikt voor de outlet, visual merchandising en de marketingafdeling van Konijnendijk Mode.

Tot op de dag van vandaag groeit Konijnendijk Mode. Inmiddels bestaat het merkenpakket uit 150 merken en het team uit 60 medewerkers. We zijn continue bezig om je telkens weer te verrassen en je het ideale dagje uit te bieden. Je bent van harte welkom!

Foto: Konijnendijk Mode anno 2016