Naar boven

Trend: prints to impress

Door Nathalie - 21 april 2016 -
 

En jawel, we zitten alweer in de maand april! Wat gaat de tijd toch snel, hé?! Bij mij zijn de lente-, en stiekem ook de zomerkriebels, alweer aardig aan het opspelen. Een fris, opgeruimd huis, nieuwe accessoires én natuurlijk een up-to-date garderobe! Dit is de ideale tijd om je garderobe te updaten en klaar te maken voor het komende seizoen.

Een van de trends die ook dit jaar weer veel te zien is, zijn de oneindig vele vrolijke en kleurrijke prints en dessins. De kleuren die hierbij veel voorkomen zijn zachte pasteltinten gecombineerd met neutrale kleuren. Ook blauw en allerlei tinten geel komen veel voor. Als ik moet kiezen, zijn mijn favorieten toch echt de aztec-, strepen- en bloemenprint.

 

Aztec

De aztecprint zie je vooral veel voorbij komen tijdens het festivalseizoen en heeft ook wel iets weg van de bohemian-stijl. Het printje komt van een Indiaanse volksstam, de Azteken. De aztecprint bestaat uit een combinatie van verschillende vormen, zoals driehoeken, stippen en lijntjes. Deze stijl kan prima gecombineerd worden met denim, zoals een spijkerjasje, stoere jeans of short voor een stoere casual look. Maar een combinatie met een witte blouse doet het ook altijd goed!
 
 

 

Strepen

Ja hoor, ook dit seizoen komen strepen weer heel veel voorbij. Zwart-wit, grijs-wit, gekleurd, ga zo maar door. Strepen zijn oneindig te combineren en zijn ook voor elke gelegenheid geschikt. Combinaties met een stoere jeans of (denim) rok of ga jij voor streep op streep, alles kan dit voorjaar! Ook gestreepte jurkjes zijn nog steeds helemaal in.

 

 

Combi-prints

Wat je ook vaak tegen gaat komen, is dat er verschillende prints en kleuren gecombineerd zijn in één item. Ben jij opzoek naar super vrolijke, kleurrijke eyecatchers om jouw garderobe mee aan te vullen? Laat je hieronder dan lekker inspireren door de items die ik speciaal voor je geselecteerd heb.