Naar boven

Merk: Cavallaro Napoli

Door Erik - 14 april 2016 -

Maak kennis met Cavallaro Napoli, het merk voor de man die elegantie en de Italiaanse stijl met het alledaagse wil samenvloeien. Het merkt ademt Italiaanse luxe en kwaliteit. Cavallaro is traditioneel ingesteld, maar toch altijd met een moderne twist. Op deze manier weet Cavallaro Napoli steeds weer te verassen met de stijlvolle en luxe combinatiemogelijkheden. Het beeld wat ik altijd krijg als ik aan Cavallaro Napoli denk, is het beeld van een Italiaan in zo’n verrekte goed zittend ruitcolbert, overhemd aan, dasje om, goede chino en, uiteraard, perfecte schoenen. Verzin er dan zelf even Italië, zon en een goede espresso bij. Juist. Dat dus.

Als kind heeft Giuseppe Cavallaro (1973) al iets met mode. Van de verdiensten van zijn eerste bijbaantje is mooie kleding het eerste wat hij koopt. Dankzij zijn Italiaanse roots (zoon van een Italiaanse vader) heeft hij een voorliefde voor de Napolitaanse kledingindustrie; het hart van ambachtelijke kleermakerij. Toch begint hij na een studie commerciële economie in eerste instantie in de ICT. Daarnaast besluit hij in diezelfde periode zijn contacten in Napels aan te wenden om zijden stropdassen te importeren.

 

Hij verkoopt de dassen in zijn eigen netwerk en in 2004 besluit Cavallaro om de ICT vaarwel te zeggen (gelukkig maar) en in Utrecht een eigen winkel te openen met alleen stropdassen en zelf ontworpen overhemden, met als doel de Napolitaanse ambacht en stijl in Nederland te introduceren.

Zijn vernieuwde stijl was duidelijk terug te vinden in de collecties; de hogere kragen, het kenmerkende geborduurde logo op de rechtermouw en de opvallende prints worden direct opgemerkt door modeminnend Nederland. De shirts veroorzaakten een ware hype en door de grote vraag naar zijn shirts begint Giuseppe Cavallaro te leveren aan verschillende winkels in Nederland.

In 2006 volgt een tweede winkel en in 2007 breidt hij uit met damesmode. Inmiddels heeft zijn merk Cavallaro Napoli uitgebreide collecties inclusief kostuums en colberts en een uitgebreide damescollectie, 14 brandstores en ruim 350 verkooppunten in dertien landen.

Nou hoor ik je denken; Goed verhaal maat, maar wat schiet ik er allemaal mee op? Nou.. dan heb ik maar 1 antwoord voor je: Kom maar snel eens even langs, dan zal ik je eens even laten zien wat mooi is!

Een stijlvolle groet,